Ny stålhall klar till STHLM Birdbay

Blixthuset Stålhallars projekt med STHLM Birdbay är nu klart. Projektet resulterade i att STHLM Birdbays befintliga hyrfackshall på två delar har byggts ut och blivit 900 kvm större. Nu består hallen istället av tre delar och har i och med utbyggnationen blivit både längre, bredare och högre. Det har bidragit till att hallen är användbar för både långsiktiga och trendande verksamheter.

utbyggnaden_STHLM_Birdbay_stålhall_med_bil_parkerad_utanför

Tobias Törnqvist har sedan 13 år tillbaka varit delägare för fastighetsbolaget STHLM Birdbay, där han köper, säljer, utvecklar, bygger om och renoverar fastigheter. Han har tidigare en bakgrund som fastighetsmäklare och har under årens lopp byggt upp ett stort nätverk inom de båda yrkesbanorna. Det var på den vägen han kom i kontakt med Blixthuset Stålhallar när det var en av STHLM Birdbays befintliga hallar som skulle byggas ut. 

– Det är oftast genom kontakter och personliga referenser som vi brukar bestämma oss vilka samarbeten vi satsar på, även denna gång då vi hört mycket gott om Blixthuset, berättar Tobias. 

STHLM Birdbays dåvarande hall bestod av två delar. Den minsta delen var en kontorsdel medan den andra delen bestod av en större hall som var sex meter hög. Blixthuset Stålhallar fick i uppdrag att bygga ut ytterligare en del på hallen som skulle vara tolv meter hög och 900 kvm stor. Syftet med hallen var som för de flesta fastighetsägare att få in mer intäkter på fastigheten. Därför såg Tobias och de andra delägarna över efterfrågan hos hyresgästerna och insåg att det största intresset låg på padelhallar.   

– Just nu hyr vi ut hallen till padelverksamhet. Vi har även byggt hallen på ett sätt så att om intresset skulle svalna för padel kan den anpassas till andra verksamheter, berättar Tobias.

Blixthuset har verkligen levererat det vi förväntade oss!

utbyggnaden_STHLM_Birdbay_stålhall_bild_från_ena_hörnet

Den nya delen på hallen är tolv meter hög vilket även öppnade upp möjligheten att använda byggnaden över två våningsplan. Bottenvåningen skulle exempelvis kunna användas som garage för större fordon medan övervåningen kan utnyttjas för kontorsverksamhet. 

Två aspekter som var avgörande för STHLM Birdbay i valet av leverantör för projektet var pris och kvalitet. Dessa aspekter gjorde att valet föll på Blixthuset Stålhallar, och Tobias berättar att hela processen med Blixthuset Stålhallar har fungerat smidigt. Leveranserna har fungerat som de ska både tidsmässigt och vad som har levererats.

Tobias säger att han absolut kommer att använda Blixthuset Stålhallar även för framtida projekt.

– Blixthuset har verkligen levererat det vi förväntade oss! Dessutom har jag uppskattat att vi har haft samma kontaktperson under hela projektet eftersom det har gjort att vi har undvikit onödiga missförstånd, säger Tobias. 

Vi på Blixthuset Stålhallar är glada över att vi fick förtroendet att bygga ut STHLM Birdbays stålhall!