10 saker att tänka på när du bygger stålhall

10 saker att tänka på när du bygger stålhall_stålbjälkar

Är du intresserad av att bygga en stålhall? Vad kul! Alternativen är många och det kan lätt kännas lite rörigt. Här nedan har vi listat 10 saker som kan vara bra att tänka på när det kommer till att bygga en hall.

  1. Välj en seriös aktör i god tid så att du kan känna dig trygg genom hela kedjan. Det är viktigt att leverantören ska kunna visa på transparens och i förväg informera om samtliga steg i projektet.

  2. Det är viktigt att se till så att alla brandföreskrifter efterföljs. För många företag kan det därför vara en bra idé att ta in en brandkonsult som går igenom alla kriterier och svarar på vanliga frågor.

  3. Om lokalerna kommer inkludera flera företag eller verksamheter i samma hall – se då till att byggnaden omfattar samtliga lag- och funktionskrav eftersom dessa kan skilja sig åt beroende på verksamhet.

  4. Se till att hallen ni vill bygga är anpassad efter verksamheten och att ni har en tydlig plan. En stålhall är en väldigt mångsidig lösning. Mått, som exempelvis längd, vägg- och takhöjd, kan lätt anpassas efter byggnadens användningsområde och behov.

  5. Tänk på att göra era tilläggsbeställningar i god tid för en befintlig stålhall eftersom leveranserna vanligtvis tar lång tid. Det kan exempelvis vara så att du vill göra en tillbyggnad av en befintlig hall.

  6. För att bygga en funktionell hall krävs noggrann planering för hur ljudet ska färdas och förhålla sig i lokalerna.  På ett företag med många anställda och öppna ytor behöver ljudet begränsas på ett bra sätt och förhindra att det vandrar mellan rummen. Det kan lösas genom att arbeta med ljudabsorberande tak, exempelvis genom att tilläggsisolera ytterväggarna på insidan.

  7. Bygger du en kontorsbyggnad? I så fall är det viktigt att skapa en arbetsplats med rätt specifikationer, men också ha en fungerande planlösning. Därför kan det vara en god idé att vid anliggande skiljevägg mot verkstaden lägga konferensrum och toaletter, istället för kontorsrum. Med andra ord – du undviker problemet med störande ljud som lätt skulle kunna bidra till en konflikt.

  8. Kan du göra en ombyggnation av en befintlig hall istället för att bygga helt nytt? På så sätt blir även investeringen en hållbar lösning för framtiden.

  9. Numera finns det möjlighet att använda sig av klimatkompenserade material när ni ska bygga ny hall. När det har blivit dags för val av material, se då till att ni får hjälp med det mest lämpliga materialet med hög kvalitet till just er kontorsbyggnad.

  10. I många fall kan det ges möjlighet att bygga ny hall med återvunnet stål. På så sätt kan du minimera användningen av råvaror och energi samt minska koldioxidutsläppen under byggtiden.
10 saker att tänka på när du bygger stålhall_arbetare

Om du väljer att bygga stålhall med oss erbjuder vi dig möjligheten att klimatkompensera stålanvändningen genom att plantera skog i långsiktigt hållbara projekt.

Genom samarbetet med Zero Mission ser vi till att plantera nya träd och på så vis motverka avskogning, som är en av de mest effektiva metoder som finns för klimatkompensation. Här kan du läsa mer om hur vi på Blixthuset arbetar hållbart? 

Blixthuset finns med dig hela vägen i processen. Har du en tydlig plan eller bara en snabb skiss? – det spelar ingen roll! Vi hjälper dig oavsett hur långt du har kommit och tack vare en lång erfarenhet kan vi sköta projektet åt dig från början till slut. 

Vill du bygga stålhall med oss? Här kan du skicka in en offertförfrågan så berättar vi mer.