Är stålhallar hållbara?

Vårt mål är att bygga funktionella och hållbara stålhallar till dig. För oss är det viktigt att kunna erbjuda ett klimatkompenserade alternativ till dig som vill bygga din stålhall med oss. Hur kan du bygga en hållbar stålhall? Vi listar några bra saker att tänka på här!

Barrskog med solljus

Varför bygga i stål?

Stål är en naturligt förekommande råvara som är robust, flexibelt, resurssnålt och 100% återvinningsbart. Genom att bygga hallar i stål använder man jordens egna resurser på ett effektivt sätt vilket skapar bra förutsättningar för att bygga en hållbar konstruktion. Stål uppfyller samtliga funktionella och tekniska krav. Detta gör stål till ett tåligt och hållbart material som med fördel används till att bygga hallar av olika slag.

Klimatkompensera med Grönt stål

Smidesbranschen är en traditionell bransch och stål är också ett energikrävande material. Vi erbjuder de som bygger stålhallar med oss möjligheten att klimatkompensera stålanvändningen genom att plantera skog i långsiktigt hållbara projekt. Detta är möjligt tack vare ett samarbete med vår branschorganisation MVR, Mekaniska Verkstädernas Riksförbund. Med hjälp av Plan Vivo-certifierad trädplantering i Bolivia bidrar detta både till minskad koldioxid i atmosfären och till sociala och ekologiska mervärden.

Detta kallas för att bygga sin stålhall med Grönt stål och är en del av Blixtljusetkoncernens miljö- och hållbarhetsarbete. Om du väljer att bygga din stålhall i Grönt stål får de dessutom ett certifikat som intygar detta.

Paneler i återvunnet material

Ett annat alternativ vi på Blixthuset erbjuder för en hållbar lösning är paneler tillverkade av återvunnet material. Dessa paneler har en hög isoleringsförmåga. Panelerna minskar användningen av energi och råvaror samt minskar koldioxidutsläppen under själva byggtiden.

Kostnadseffektiv och hållbar vikport

Vi på Blixthuset Stålhallar uppmanar våra leverantörer att arbeta fram produkter som har en så minimal miljöpåverkan som möjligt. En av dessa är Prido som tillverkar den motordrivna vikporten PriDrive. PriDrive är både hållbar och kostnadseffektiv då den har lågt underhållsbehov och långa serviceintervall. Vikporten är tillverkad och utvecklad i Sverige vilket gör att man dessutom undviker onödiga miljöutsläpp och arbetsbelastningar.

gra-stalhall-utifran-med-vikport

Foto: Prido

Stålindustrin ska bidra till ett hållbart samhälle

Blixthuset Stålhallar är ett av många bolag inom Blixtljusetkoncernen. Som en stor aktör inom stålbranschen är vi redo att ta vårt ansvar för att vi som leverantör ska bidra till ett mer hållbart samhälle. Vår målsättning är att öka materialeffektiviteten, minska våra interna koldioxidutsläpp och fasa ut miljö- och hälsofarliga ämnen. Vi har våra systerbolag inom koncernen inom närområdet vilket gör att vi har korta transportsträckor mellan våra leverantörer. Vi vill även minska vårt spill under byggprocessen för att optimera våra stålhallar.

Vill du bygga en hållbar stålhall som är bra för miljön? Kontakta oss så förvandlar vi din vision till verklighet!

Skicka in en offerförfrågan här!