Maximera intäkterna i din padelhall!

När du väl har din padelhall på plats gäller att få igång omsättningen så att anläggningen blir lönsam. Vad kan du göra för att maximera intäkterna i din padelhall? Nedan listar vi fem tips på hur du kan göra.

Padelracket och flera padelbollar ligger på en blå padelbana

Butik med uthyrning

Ett bra sätt för att maximera intäkterna i din padelhall är att ha en butik med padelracket, bollar och övrig utrustning. Nya spelare som aldrig har spelat förut kanske inte vill köpa padelracket och bollar på en gång, då kan det vara bra att även ha möjlighet till uthyrning. Här kan du antingen ha personal på plats som hjälper besökarna, vilket i sin tur kan leda till merförsäljning, eller så kan du ha automater som kan användas för uthyrning. Även varuautomater med mat och dryck brukar vara uppskattat av besökarna. Då kan man lätt få i sig något om man blir hungrig eller törstig efter ett svettigt träningspass.

Hög trivsel = Hög lönsamhet

Trivs dina besökare i din padelhall är chansen stor att de tipsar andra om din anläggning. Trivseln på anläggning kan ha med många olika saker att göra utöver själva sporten. Är omklädningsrummen fräscha? Är det lätt att boka tid? Är personalen trevlig och tillmötesgående? Är det bra belysning och ljudisolering? Kanske kan du även göra det lilla extra för dina besökare genom att till exempel ha olika kampanjer och erbjudanden eller dekorera hallen kring högtider.

En hög trivsamhet ökar också sannolikheten för återkommande besök, vilket är viktigt för att öka hallens lönsamhet. Hög trivsel leder till återkommande besök, vilket i sin tur leder till en hög lönsamhet.

Smidig bokningstjänst

En välfungerande och effektiv bokningstjänst är nästan ett måste i branschen idag. Genom att enkelt kunna gå in digitalt och se vilka tider och banor som är lediga kan dina besökare boka padeln på ett smidigt sätt. Ett automatiskt bokningssystem är fördelaktigt både för de som vill planera sin padel långt i förväg, men också för de som är spontana och vill hitta en tid samma dag.

Sälj abonnemang!

Din padelhall behöver ha en stadig inkomst. Ett alternativ för att få en fast intäkt kan vara att sälja abonnemang. Här kan du vara flexibel med abonnemangstider på alltifrån en månad, ett kvartal, ett halvår till ett år. På så sätt kan du vara säker på att få in betalningar under längre perioder, istället för att förlita dig endast på ströbokningar och enskilda besök. Abonnemangen kanske gör att spelaren får betala en lägre avgift för varje bokning, men i det långa loppet blir det en mer säker och långsiktig inkomst för padelhallen.

Våga fråga!

Är du osäker på om det är någonting som dina besökare saknar i din padelhall? Fråga! Uppmana spelarna till att lämna önskemål om vad de skulle vilja ha på anläggningen, antingen digitalt på hemsidan eller via en lättåtkomlig brevlåda i entrén. På så sätt får du information direkt från förstahandskällan och dina besökare känner sig sedda och uppmärksammade. Kanske är det många som önskar senare bokningstider, eller kanske varuautomater för mat och dryck? När du vet vad spelarna vill ha så underlättar det för dig som hallägare att anpassa och förbättra anläggningen.

Hur ser din bild av en padelhall ut? Kontakta oss så hjälper vi dig göra din vision till verklighet!