Padel som publiksport? Svar – ja!

Padel är Sveriges snabbast växande sport och är en populär aktivitet både bland motionärer och elitidrottare. Fler och fler padelhallar byggs anpassade för tävlingsspel för att locka turneringsarrangörer att arrangera padelevenemang i Sverige. Fungerar padel bra som publiksport? Svar – ja!

Person håller i ett padelracket från Adidas i svart och orange

De senaste åren har padel blivit allt större i Sverige, och racketsporten växer sig även allt starkare över hela världen. Precis som liknande idrotter som tennis och squash fungerar padel utmärkt som publiksport! World Padel Tour, känt som WPT, är världens största tour inom padeln och där tävlar storstjärnor som Juan Lebrón Chincoa och Gemma Triay Pons i olika turneringar världen över. I Sverige arrangerades Swedish Padel Open i Båstad 2018 och 2019 vilket blev en rejäl succé. Tävlingen är en del av WPT och hade läktarna fyllda av åskådare och när pandemin är över väntas fler stora tävlingar gå av stapeln i Sverige.

Centercourt ger spelet ett nytt liv

Det finns en skillnad mellan en vanlig padelbana och en tävlingsbana. I en vanlig padelhall är banorna tätt uppradade efter varandra, vilket gör att det endast är smala gångar mellan banorna. En centercourt däremot har tre meter fri yta runt banan för att spelarna ska kunna springa ut och slå in bollen igen. Detta ger spelet en helt ny dimension och skapar en häftig spänning för åskådarna på läktarna!

Publikjubel på läktaren

Med en läktare i din padelhall skapar du en unik plats för event och aktiviteter. Padelhallen blir då en samlingsplats för både spelare men även för åskådare. Läktare gör även din anläggning attraktiv för stora turneringsarrangörer, både nationellt och internationellt. Så varför inte bygga en läktare så att besökarna kan ta med hela kompisgänget och kolla på när eliten gör upp på centercourten?

Padelbanor med panoramaglas

Att bygga padelbanor med panoramaglas är fördelaktigt både för publiken och för de som befinner sig på banan. Vanliga padelbanor har rampartier mellan glasen vilket begränsar insynen för publiken då stålramarna kan störa synfältet. På en padelbana med panoramaglas består bakväggen istället endast av tätt ihopsatta glaspartier. Detta ger besökarna på läktaren en optimal inblick i spelet och förbättrar därmed publikupplevelsen. Panoramaglas förbättrar även intrycket för själva padelspelarna, då det kan göra att spelet upplevs friare.

Hur ser din bild av en padelhall ut? Kontakta oss så hjälper vi dig göra din vision till verklighet!