Våra stålhallar

Vill ni ha litet eller stort, miljötänk eller ej, vi löser det. Vill ni ha stål eller trämaterial, vi löser det. Vi är lyhörda när det kommer till era önskemål och vi kan ordna det mesta!

Kontakta oss

Nyckelfärdiga stålhallar utifrån dina önskemål

Vårt koncept går ut på att uppfylla kundens önskemål och visioner i största möjliga mån. Oavsett hur ni vill bygga finns vi tillhands. Målet är att ni ska få en stålhall precis som ni vill ha den.

Det finns ett antal olika byggnadsmaterial att välja mellan och där bistår vi med vägledning till det mest lämpliga valet till aktuell stålhall. Vi strävar efter att optimera våra stålhallar till den mån det går och därmed minska spill under byggprocessen. Dessutom finns möjligheten för dig som kund att välja ett grönare stål, vilket innebär ni kan välja klimatkompenserande stålprodukter till era projekt. Vi tar gemensamt fram stålhallen som uppfyller dina behov både när det gäller det praktiska samt det estetiska.

Om du vill bygga sporthall ser vi efter vilka behov en sporthallen behöver ha, beroende på vilken sport som ska utövas i den. Är du ute efter en kontorsbyggnad vet vi hur man ska tänka gällande exempelvis stegljud mellan materialen. Eller om du är ute efter att bygga en logistikhall till din webbshop, vet vi att det är viktigt att skapa en effektiv logistik med hjälp av öppna ytor och generös takhöjd.

Oavsett vilken hall du vill bygga hjälper vi dig så att den fyller de behov du är ute efter. Om du vill veta mer om hur vi tänker när vi bygger en specifik stålhall hittar du all information om respektive hall nedan. Om du fortfarande saknar någon information efter att ha läst om stålhallarna är vi bara ett telefonsamtal eller mail bort!  

Fördelar med att bygga med Blixthuset Stålhallar

Det finns få begränsningar för vad du kan använda en stålhall till. Allt beror på vilket ändamål du har med hallen samt vilka behov den ska täcka. En stor fördel med att bygga en stålhall med oss på Blixthuset är att vi kan lösa allting internt med hjälp av våra systerbolag i koncernen. Tillsammans kan vi ta fram snabba och bra lösningar som gynnar dig, alltifrån stålbalkar och stålstommar till tilläggsbeställningar. En stålhall är en mångsidig byggnad som kan anpassas efter många olika typer av verksamheter. Mått, såsom längd, vägg- och takhöjd, anpassas efter hallens användningsområde och behov. Tack vare det nära samarbetet med våra kunniga systerbolag kan vi på Blixthuset vara en stolt leverantör av stålhallar i högsta kvalitet.

Stålkonstruktioner från våra systerbolag

När vi bygger våra stålhallar tar vi hjälp av våra systerbolag i koncernen. De står för tillverkningen av bland annat balkar och stålstommar. Ett av smidesbolagen arbetar dessutom i samma lokaler som oss, vilket gör att vi kan ha en nära dialog.

Det är vanligt att leveranstiderna är långa för en tilläggsbeställning på en befintlig stålhall. Då är det lätt för oss att ta trappan ner till vårt systerbolag och höra hur det ser ut för dem i schemat. Du får därefter ett snabbt svar och snabbare hjälp med din stålhall.

Behöver du någon tilläggsbeställning till din stålhall? Eller vill du bygga stålhall med oss?

Skicka en offertförfrågan!

Att bygga stålhall med Blixthuset

Samarbetet med oss på Blixthuset Stålhallar kan börja med allt från att du kommer med en färdig ritning till en servettskiss. Du kanske bara är intresserad av skaltät? Men om du vill ha hjälp med totalentreprenad så kan vi hjälpa dig med det med! Då hjälper vi till med allt - från första spadtaget till nyckelfärdig stålhall. Vi fungerar även som rådgivare under hela projektet då vi bland annat rekommenderar den stålhall som vi tycker är lämpligast för ändamålet. Tillsammans med dig kommer vi fram till en stålhall som passar och efter skisser eller bilder skickas materialet in för att vi ska få bygglov. När kontraktet är skrivet kör vi igång!

Olika typer av stålhallar

Oavsett vilken stålhall du är ute efter att bygga hjälper vi dig! Exempel på stålhallar vi bygger:

 • Sporthallar (padelhall, tennishall, fotbollshall, handbollshall, gymnastikhall eller andra aktiviteter)
 • Logistikhallar (lagerhallar)
 • Maskinhallar (verkstadslokaler)
 • Affärshallar (bilhallar)
 • Industrihallar
 • Kontorsbyggnad

Saknar du någon typ av stålhall i listan ovan? Tveka inte att höra av dig och se efter om vi har den stålhall som du vill bygga!

Skicka en offertförfrågan!

Stålhall eller hybridhall?

Stålhall eller hybridhall? Vi säger båda! De är bra på olika sätt och genom att använda båda kan man utnyttja fördelarna med respektive material. En stålhall är en långsiktig lösning och hållbar lösning medan exempelvis en trähall kräver mer underhåll. Samtidigt är en trähall vacker att se på. Vilket material du bör bygga din hall i beror på hallens syfte och ändamål. Om du vill bygga en stålhall och samtidigt är ute efter ett miljövänligt material kan vi erbjuda att bygga hallen i grönt stål. Det innebär att det stål vi använder klimatkompenseras genom skogsplantering. Men framförallt tycker vi på Blixthuset Stålhallar att det är kul att vi kan erbjuda dig mer än ett alternativ när du bygger hall med oss.

Bygga stålhall med ett miljöperspektiv

Att bygga en hall i stål är flexibelt, robust och resurssnålt. Stål är dock ett energikrävande material, vilket vi på Blixthuset är väl medvetna om. Vi anser att det är extra viktigt att kunna erbjuda ett klimatkompenserade material/alternativ till dig som vill bygga din stålhall med oss. Därför kan du välja att bygga hallen i grönt stål, vilket innebär att vi klimatkompenserar för den stål vi använder när vi bygger din stålhall. Du har också möjlighet att välja paneler tillverkade av återvunnet material med hög isoleringsförmåga. Detta minimerar användningen av råvaror och energi samt minskar koldioxidutsläppen under byggtiden. Förutom möjligheten att välja Grönt stål och miljövänliga paneler är vår målsättning att minska våra interna koldioxidutsläpp, öka materialeffektiviteten och fasa ut hälso- och miljöfarliga ämnen. Vi strävar även efter att optimera våra stålhallar i den mån det går och därmed minska spill under byggprocessen.

Vad kostar det att bygga en stålhall?

Kostnaden för att bygga en stålhall beror på många olika faktorer. Här är några av dem:

 • Vilken verksamhet ska du ha stålhallen till?
 • Vilken utformning ska stålhallen ha?
 • Hur många utrymmen ska stålhallen innehålla?
 • Hur stor ska stålhallen vara?
 • Vill du ha hjälp med totalentreprenad eller bara skaltät?
 • Vilka dörrar ska din stålhall ha?
 • Ska det finnas fönster i din stålhall?
 • Vilket material ska hallen byggas i?
 • Padelhall? Hur många banor? Ska det finnas kiosk, omklädningsrum, gym?

Är du osäker? Hör av dig till oss så kommer vi fram till en lösning tillsammans!

Skicka en offertförfrågan!

Ombyggnation av en befintlig stålhall

Har du en gammal stålhall som skulle behöva uppdateras? Eller behöver den byggas om för en annan verksamhet än den som bedrivs där idag? Du kanske behöver ändra på estetiken så att din stålhall attraherar andra typer av hyresgäster? Möjligheterna är många och vi på Blixthuset kan hjälpa er med det mesta. Bland annat kan vi bistå med att förbättra isoleringsförmågan, takhöjningar, tilläggsarbeten samt ombyggnation och expansion av en befintlig hall.

Logistikhall

En verksamhet är i grund och botten beroende av en effektiv logistik. Oavsett om det handlar om lagring, tillverkning eller distribuering av varor behöver en logistikhall vara både finansiellt och funktionellt optimerad för sitt ändamål. Logistikhallar behöver ha öppna, välplanerade ytor med god takhöjd för att effektivisera lager- och varukapaciteten. Detta gäller oavsett storlek på själva hallen. Den goda takhöjden kan utnyttjas för att maximera utrymmet i stålhallen genom entresolplan.

En logistikhall bör vara välplanerad, hållbar och pålitlig både på in- och utsidan. Det ska vara smidigt för av- och pålastningar. Hallen behöver därför vara utrustad för att hantera ett högt tryck av transporter. Blixthuset hjälper dig att bygga en logistikhall med ett optimalt flöde - och vi kan sköta projektet från början till slut.

Affärshall

Ambitionen med en affärshall är att den ska få både dina medarbetare och dina kunder att trivas. Men framför allt ska hallen stärka din verksamhet. Ett bra exempel på affärshallar är bilhallar. När man bygger en bilhall är det första intrycket oerhört viktigt och det börjar redan vid fasaden. Bilhallen är ett skyltfönster för hela din verksamhet - den ska förmedla känslan som du vill att ditt varumärke ska representera. Den känslan ska man ha i åtanke när man tänker på altt ifrån byggprocess, planlösning och bilplacering. Flödet i bilhallen ska kännas naturligt för dina kunder och uppmana till köp för de som söker en ny bil.

I en bilhall behövs en stor entré med ett lockande showroom där bilarna kan fraktas mellan olika våningar. Det behövs även enskilda rum och kontor för personal och försäljning. Du kanske även vill ha en verkstad så du kan erbjuda dina kunder service av bilarna? Vi på Blixthuset kan rita ett projekt helt efter just dina önskningar och behov.

Maskinhall

En maskinhall är precis som det låter - en hall som i huvudsak används som förvaringsutrymme till olika maskiner. När en maskinhall byggs måste man ta i beaktande hur de stora maskinerna ska kunna ta sig in och ut. Därför kännetecknas maskinhallarna oftast av stora, öppna ytor och generöst takutrymme, men även av rejäla portar på båda sidor av hallen som gör att maskinerna kan åka rakt igenom.

Vi på Blixthuset bygger våra maskinhallar med underhåll och service i åtanke. Det ska vara enkelt för dig att ta hand om dina maskiner och ge dem den service de behöver. Därför placerar vi en tålig travers i taket på maskinhallen för att du ska kunna genomföra tunga lyft. Har du en idé eller en vision för din framtida maskinhall så kan vi hjälpa dig att förvandla den till verklighet.

Kontorsbyggnad

Alla företag behöver någon form av personalutrymme eller kontor. Vi på Blixthuset bygger både fristående kontorsbyggnader samt inbyggda kontorsutrymmen i en stålhall. Vi erbjuder en helhetslösning som passar extra bra för dig som har flera verksamheter i samma kontorsbyggnad och som omfattar olika lag- och funktionskrav.

Ett kontor behöver en konstruktion med bra naturligt ljusinsläpp som är anpassad efter verksamheten. En annan viktig aspekt att ha med sig när man bygger en kontorsbyggnad är hur ljudet förhåller sig. På ett företag med många anställda behövs ljudet begränsas från att vandra mellan rummen. Då är det bra att tänka på element som tilläggsisolering, ljudabsorbenter, val av bjälklag samt att ha en välplanerad planlösning.

Industrihall

En industrihall kan utformas på många olika sätt. Mycket beror på vad hallen ska användas till, vilka funktionella krav som finns för den verksamheten samt byggplatsens förutsättningar. Det är också vanligt att olika delar av verksamheten ska samsas under ett och samma tak. Då gäller det att ta in faktorer som till exempel brand- och energikrav, optimerade invändiga ytor, traverser samt takhöjd och takinstallationer.

Vi på Blixthuset Stålhallar har all kapacitet som behövs för att bygga industrihallar internt inom koncernen. Med vår hjälp kan du lägga ditt fokus på kärnverksamheten - vi på Blixthuset löser resten!

Bygga sporthall med Blixthuset

Tennishall, ishall, padelhall, bollhall, multihall. Sporthallar finns i många olika utformningar för många olika sporter och alla sporter har i sin tur unika krav som hallarna måste uppfylla. Här behöver man tänka på faktorer som takhöjd, klimat, öppna ytor och akustik. Det gäller också att hitta smarta lösningar för omkringliggande utrymmen som omklädningsrum, reception, kontor och cafeteria. Vi har god erfarenhet av att bygga sporthallar och hjälper dig gärna med att hitta ett hallkoncept som passar just dig. Dessutom har vi på Blixthuset en speciell relation till just sporthallar då många av oss har idrottat genom åren och ägnat oss åt bland annat fotboll, ishockey och simning.

Padelhallar har exploderat på marknaden

De senaste åren har det varit ett högt tryck på att bygga padelhallar i Sverige. Antalet padelhallar i Sverige år 2020 var strax över 500 stycken. Den siffran lär fortsätta att öka även under 2021. En stålhall passar utmärkt som padelhall och den typen av stålhall har fullständigt exploderat på marknaden de senaste åren. En padelhall är anpassningsbar efter just dina önskemål och går dessutom utmärkt att konvertera till en industri- eller lagerhall i ett senare skede. Genom möjligheten att göra en ombyggnation av en befintlig stålhall blir investeringen också en hållbar lösning för framtiden. Vi på Blixthuset kan ta hand om byggprojektet från start till mål och leverera en nyckelfärdig stålhall!

Vill du bygga en stålhall med oss?

Är du intresserad av att bygga en stålhall med oss? Eller har du en befintlig stålhall som behöver en ombyggnation? Oavsett om du har en färdig plan eller endast en vision eller idé så kan vi hjälpa dig i rätt riktning. Fyll gärna i ett offertformulär så återkommer vi till dig så fort som möjligt. Du är också välkommen att kontakta någon av våra projektledare eller konstruktörer.

Har du några frågor eller funderingar som du vill ha svar på? Tveka inte att kontakta oss så hjälper vi dig.

Skicka en offertförfrågan!